»Najpogostejše napake so, da informacije niso podane na način, kot predpisuje zakonodaja – da so podane s premajhnimi črkami, zapisane nečitljivo in podobno. Redke pa so napake, da so informacije, ki so podane, napačne. Se pa zgodi, da določene informacije na embalaži tudi manjkajo.«
»Če želimo v oljčnem olju ohraniti kar največ za zdravje koristnih snovi, predvsem antioksidantov, je najbolje, da ga uporabljamo za hladne jedi, ali pa da ga dodamo v čim kasnejši fazi kuhanja.«
»Informacije morajo biti podane na jedrnat, pregleden, razumljiv in lahko dostopen način, poudarila pa je tudi, da ne smejo biti podane v 'pravni latovščini', kot se to pogosto dogaja.«
»Oljčno olje vsebuje pretežno enkrat nenasičene maščobne kisline tudi do 75 odstotkov, in je zato oksidaciji podvrženo bistveno manj kot rastlinska olja z visokim deležem večkrat nenasičenih maščobnih kislin.«
»Če pogledate naša javna poročila o nadzoru nad kakovostjo oljčnega olja, tukaj pa naši nosilci živilske dejavnosti niso naredili bistvenega napredka.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju